07 - TAINA SFANTULUI MASLU

In jos

07 - TAINA SFANTULUI MASLU

Mesaj  Mihai Lungu la data de Lun Iun 30, 2008 5:32 pm

Maslul cuprinde cateva elemente principale:
Pocainta, deoarece iertarea pacatelor sta la originea tamaduirii bolii.
Pacatul si suferinta merg impreuna, asa cum sufletul si trupul sunt inseparabile in firea umana: -- Ce este mai usor; a zice iertate sunt pacatele tale, sau a zice: scoala si umbla? Iar ca sa stiti ca Fiul Omului are pe pamant puterea sa ierte pacatele, a zis paraliticului: Tie iti zic: Scoala-te, ia patul tau si mergi la casa ta-- (Luca 5, 23-24).
Citirea celor sapte pericope biblice, din Apostol si Evanghelii, care inseamna ca actul tamaduitor nu este interventie medicala sau o vindecare miraculoasa, ci un act de compasiune a lui Hristos, --, de aceea El a poruncit sa iertam de saptezeci de ori cate sapte celor care cad in pacate.
Sapte rugaciuni pentru binecuvantarea untdelemnului, insotite de tot atatea ungeri ale bolnavului de catre preoti (sapte sau macar doi), spre sanatate si izbavire de toate bolile; untdelemnul este simbolul milei dumnezeiesti (Luca 10, 33-34), al bucuriei si al sfinteniei: --. -- si cat mai multi credinciosi, inseamna plenitudinea Bisericii, care, intocmai ca un organsim, resimte suferinta, infirmitatea si neputinta unui madular: -- Daca un madular sufera, toate madularele sufera impreuna-- (I Cor. 12, 26).


Taina maslului se da oricarui bolnav in vederea vindecarii in orice caz de suferinta, la orice varsta. Ea nu este o pregatire pentru moarte (--) si nici nu se practica o singura data in ultimele clipe ale vietii (--), fara speranta insanatosirii, cum se practica in Biserica romano-catolica.
avatar
Mihai Lungu
Admin

Mesaje : 36
Data de înscriere : 14/05/2008
Varsta : 34
Localizare : Campulung Muscel , Judetul Arges

Vezi profilul utilizatorului http://www.Mihay.z1.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum